bieb-1

 

 

 

 

 

HUISBIEB

Hallo allemaal,

Onze beheerders Louis & Marissa hebben de afgelopen periode in “Ons Dorpshuis” een comfortabele huiskamer met een aantal boekenkasten ingericht. Na diverse oproepjes, zoeken, handelen via marktplaats en een dozijn autoritten is hier een heerlijke zithoek ontstaan. Enkele van onze vaste gasten hebben hier al eens plaats genomen en dat leverde enthousiaste reacties op!

 

 

Wat is nou precies de bedoeling van deze zit-bieb-lounge-leeshoek?
Dat is eenvoudig; Iedereen kan hier terecht voor het uitzoeken, snuffelen, lenen, doorbladeren en lezen van boeken. Ondertussen kunt u genieten van een vers kopje koffie of thee.

Hoe werkt onze Huisbieb?
Dat willen we graag makkelijk houden; Staat er een boek bij dat interessant is, neem gerust mee en u kunt thuis verder lezen. Om er voor te zorgen dat onze boekenvoorraad gevuld blijft, neemt u zelf een (uitgelezen) boek mee en zet dit in de plaats van uw geleende boek, in één van onze boekenkasten.
“…Neem, lees en zet wat terug…”

Buitenbieb
Zoals u heeft gezien is, door Zeilmakerij de Pelle, buiten bij “Ons Dorpshuis”ook een boekenkast geplaatst. Deze houden we op dezelfde manier gevuld met boeken. Ook staat hier meeneem-materiaal in, zoals de gemeentelijke nieuwsbrief en infokrantje van de historische vereniging “de Klenckerheugte.” Verder staat er een schrijfboekje+pen. Hierin kunt u suggesties, vragen en/of ideeën voor ons kwijt. Zo kunnen wij weer bekijken wat we voor u kunnen betekenen.
“…Neem, lees en zet wat terug…”

PS:
Heeft u thuis boeken staan waar u niet meer naar om kijkt? Wilt u ze weg doen?
Wij zijn er erg blij mee! Neem contact op met ons. We komen ze graag bij u ophalen.

Met gastvrije groeten en graag tot ziens,

Bestuur “Ons Dorpshuis”

 

Door een burgerinitiatief van de familie Aart & Jannie Pel heeft het dorpshuis een zeer originele “outdoor” boekenkast!

Het is de bedoeling van de familie dat je hier, zelfs wanneer het dorpshuis gesloten is, boeken kan ruilen. Zo kan je je uitgelezen boeken weer nieuw leven kan inblazen en je neemt weer een ander boek mee naar huis.
Dit burgerinitiatief is een perfecte aanvulling op de boekenruil die in het dorpshuis te vinden is, dit idee was gepland om na de verbouwing op te starten maar is inmiddels opgestart.
Binnenkort staat op deze site wanneer de “indoor” boekenruil van start gaat en de daarbij behorende openingstijden.

Outdoor boekenkast
Outdoor boekenkast
Outdoor boekenkast
Outdoor boekenkast